Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ελένη ή ο κανένας
 
Η Εταιρεία 5η εποχή παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη ή ο κανένας», από τις 5 Μαρτίου για δεκαπέντε παραστάσεις στο Άνεσις - θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς.  Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.
Η θρυλική ζωή της Σπετσιώτισσας Ελένης Μπούκουρα, που γεννήθηκε την χρονιά της επανάστασης του 1821. Κόρη καπετάνιου που υπήρξε μετέπειτα ο πρώτος θεατρώνης της Αθήνας. Η ιστορία μιας Ελληνίδας που ντύθηκε άντρας προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, ο έρωτας και ο γάμος της με τον ζωγράφο και επαναστάτη Φραντζέσκο Σαβέριο Αλταμούρα, η επιστροφή της στην Αθήνα, νεοσύστατη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η συνάντησή της με τον Όθωνα, ο θάνατος των παιδιών της, της κόρης της Σοφίας και του περίφημου ζωγράφου Ιωάννη Αλταμούρα, πάνω στη νιότη τους, η εξαφάνιση του τρίτου της παιδιού και ο έγκλειστος και μυστηριώδης βίος της, στις Σπέτσες, έως το θάνατό της το 1900.

Το ρόλο της Ελένης Αλταμούρα- Μπούκουρα, της πρώτης σπουδασμένης Ελληνίδας ζωγράφου ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, συνομιλεί με το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη, ή ο Κανένας» και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα Μπούκουρα.

Συντελεστές
Θεατρική μεταφορά: Αθανασία Γκανά, Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικό - κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου
Μουσική επιμέλεια: Γεωργία Αλεβιζάκη
Φωτισμοί: Θέμης Μουμουλίδης.
         ΕΛΕΝΗ ή Ο ΚΑΝΕΝΑΣ


                                                             από 5/3 ως 9/4

Παραστάσεις:


Σάββατο: 18.15

Κυριακή: 18.15

Δευτέρα: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 14 ευρώ , φοιτητικό 9 ευρώ, Εξώστης 11 ευρώ,
Άνω των 65 ετών 9 ευρώ ,
Σάββατο γενική είσοδος 11 ευρώ

ΔΕΚΤΑ εισιτήρια ΟΓΑ & ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ