Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

"ΑΛΗΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ"


ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 8.00 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 9.15 μ.μ.

"ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ"


Ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύει κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην παράσταση «Άνθος του Γιαλού», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάνιας Παπαδημητρίου στο Θέατρο Άνεσις.


 Το «Άνθος του Γιαλού» που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2010 κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι στις πόλεις της Ελλάδας, επανέρχεται για να μείνει στην Αθήνα. Η θεατρική παράσταση αποτελεί μια σύνθεση διηγημάτων του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Μοιρολόγι της Φώκιας», « Έρως – Ήρως», και «Άνθος του γιαλού», με τον Τάκη Χρυσικάκο να ερμηνεύει τα κείμενα που προσάρμοσε θεατρικά ο Ερρίκος Μπελιές.

Συναισθηματική φόρτιση, πνευματικότητα και ένα μείγμα λογιοσύνης και ασκητισμού διέπουν τον χαρακτήρα της παράστασης, χωρίς να λείπει και η αίσθηση του λεπτού χιούμορ, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάνιας Παπαδημητρίου, τους φωτισμούς του Δήμου Αβδελιώδη και το «Μοιρολόγι της φώκιας» μελοποιημένο και ερμηνευμένο από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων ειδικά για την παράσταση. Όλα αυτά, στο Θέατρο Άνεσις – Θεατρική Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, με επίσημη πρώτη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, με τα κείμενα του Παπαδιαμάντη να ανακαλύπτουν αιωνίως την ανθρωπιά του λόγου και της ψυχής.