Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

"ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ" δεν θα πραγματοποιήσει τη σημερινή παράστασή του στις 7.30. Το ΣΕΗ συμμετέχει στη σημερινή απεργία. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά από αύριο Παρασκευή στις 9.30 μ.μ.

"Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ" στο Άνεσις

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα -" Ένα παραμύθι ταξιδεύει" συνεχίζει φέτος στο θέατρο "ΑΝΕΣΙΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ" τις πρωινές παραστάσεις για σχολεία και τις Κυριακάτικες παραστάσεις για το κοινό του έργου "Ο Κηπουρός του Ουρανού" της Δήμητρας Ψυχογυιού (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ), σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή της Ειρήνης Μελά, μουσική σύνθεση του Νίκου Κουρουπάκη και χορογραφίες της Μυρτώς Παπαδοπούλου.
Έναρξη παραστάσεων για σχολεία από τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη 2011.
Έναρξη παραστάσεων για το κοινό από την Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. Τιμή εισητηρίου 12 Ευρώ.

Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα με τη δημιουργία της παιδικής της σκηνής αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας με το παιδί, τον εκπαιδευτικό και τον γονιό στοχεύοντας σε ένα θέατρο που ψυχαγωγεί καθώς παιδεύει. Επισκέπτεται τα σχολεία που παρακολούθησαν την παράσταση με εργαστήρια που αναπτύσουν το διάλογο με τα παιδιά πάνω στη θεατρική δημιουργία, το έργο, τα όνειρα και τους φόβους τους. Στους γονείς παράσχει ψηφιακό υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν μαζί με το παιδί τους δημιουργικά στο σπίτι ώστε η επίσκεψή στο θέατρο να μην αποτελεί ένα γεγονός που «καταναλώνεται» κι εξαντλείται με την ολοκλήρωσή της θέασης.

«...Για τη χαρά που όλοι ψάχνουμε αλλά τελικά βρίσκεται μέσα μας κι όταν αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και τις γιγάντιες προσδοκίες μας,τότε αυτή αποκαλύπτεται μπροστά μας καθαρή, κρυστάλλινη, φωτεινή...» (Ειρήνη Μελά).

«...Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους εμάς τις τρεις νεράιδες! Τη Μνήμη, την Αγάπη και τη Μουσική... αλλά… καμιά φορά… το ξεχνάνε,είπε η Μνήμη...» (από το παραμύθι «Ο Κηπουρός του Ουρανού», εκδόσεις«ΑΓΚΥΡΑ»).

"...Στο παιδί πρέπει να δίνεται - παράλληλα με τη μόρφωση - και η ευκαιρία για αναψυχή και διασκέδαση. Η κοινωνία και το Κράτος οφείλουν να κάνουν κάθε προσπάθεια γι'αυτό το σκοπό". (Από την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

προσφορά από το «Πρώτο Θέμα» για την παράσταση «Αλήτες Θεατρίνοι»


Τυπώστε την φωτογραφία με το κουπόνι που ακολουθεί, τηλεφωνήστε στο θέατρο για κράτηση και ελάτε να δείτε την παράσταση «Αλήτες Θεατρίνοι».

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Σάιμον Γκρέι, ένας σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας συστήνεται στο Ελληνικό κοινό

με τον Χάρολντ Πίντερ, αγαπημένο συνεργάτη και σκηνοθέτη πολλών από τα έργα του

ο Σάιμον Γκρέι

Σάιμον Γκρέι & Χάρολντ Πίντερ

ο Σάιμον Γκρέι


Σάιμον Γκρέι: ένας πολύπλευρος – πολυτάλαντος και έκλυτος θεατρικός συγγραφέας

Ο Σάιμον Γκρέι, θεατρικός συγγραφέας και νοβελίστας, γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1936 και πέθανε από ανεύρυσμα της αορτής στην κοιλιακή χώρα στις 6 Αυγούστου 2008 σε ηλικία 71 ετών. Παρασημοφορήθηκε με τον τίτλο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά του στο Θέατρο και τη Λογοτεχνία.