Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - "Ο Κηπουρός του Ουρανού" -


Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα -" Ένα παραμύθι ταξιδεύει" συνεχίζει φέτος στο θέατρο "ΑΝΕΣΙΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ" τις πρωινές παραστάσεις για σχολεία και τις Κυριακάτικες παραστάσεις για το κοινό του έργου "Ο Κηπουρός του Ουρανού" της Δήμητρας Ψυχογυιού (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ), σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή της Ειρήνης Μελά, μουσική σύνθεση του Νίκου Κουρουπάκη και χορογραφίες της Μυρτώς Παπαδοπούλου.

Έναρξη παραστάσεων για σχολεία από τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη 2011.

Έναρξη παραστάσεων για το κοινό από την Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. Τιμή εισιτηρίου 12 Ευρώ.

Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα με τη δημιουργία της παιδικής της σκηνής αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας με το παιδί, τον εκπαιδευτικό και τον γονιό στοχεύοντας σε ένα θέατρο που ψυχαγωγεί καθώς παιδεύει. Επισκέπτεται τα σχολεία που παρακολούθησαν την παράσταση με εργαστήρια που αναπτύσσουν το διάλογο με τα παιδιά πάνω στη θεατρική δημιουργία, το έργο, τα όνειρα και τους φόβους τους. Στους γονείς παράσχει ψηφιακό υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν μαζί με το παιδί τους δημιουργικά στο σπίτι ώστε η επίσκεψή στο θέατρο να μην αποτελεί ένα γεγονός που «καταναλώνεται» κι εξαντλείται με την ολοκλήρωσή της θέασης.

«...Για τη χαρά που όλοι ψάχνουμε αλλά τελικά βρίσκεται μέσα μας κι όταν αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και τις γιγάντιες προσδοκίες μας,τότε αυτή αποκαλύπτεται μπροστά μας καθαρή, κρυστάλλινη, φωτεινή...» (Ειρήνη Μελά)

«...Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους εμάς τις τρεις νεράιδες! Τη Μνήμη, την Αγάπη και τη Μουσική... αλλά… καμιά φορά… το ξεχνάνε,είπε η Μνήμη...»

(από το παραμύθι «Ο Κηπουρός του Ουρανού», εκδόσεις«ΑΓΚΥΡΑ»)

"...Στο παιδί πρέπει να δίνεται - παράλληλα με τη μόρφωση - και η ευκαιρία για αναψυχή και διασκέδαση. Η κοινωνία και το Κράτος οφείλουν να κάνουν κάθε προσπάθεια γι'αυτό το σκοπό".

(Από την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: oμάδα πείρα(γ)μα.

Τηλ. 6983 267499, e-mail: omadapeiragma@gmail.com

www.omadapeiragma@blogspot.com