Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ - Ένας ύμνος για την ζωή


Μια παράσταση-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει με τον πιο ρεαλιστικό και συγκινητικό τρόπο τον εφιάλτη του ρατσισμού, αλλά συγχρόνως εξυμνεί το αγαθό της ζωής παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνεσις από ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών.
ΤΟ ΕΡΓΟ: Η Άννα Φρανκ ήταν ένα ανέμελο κοριτσάκι μέχρι την στιγμή που τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ολλανδία. Έτσι, η οικογένειά της αναγκάστηκε να κρυφτεί -μαζί με μερικούς οικογενειακούς φίλους- στη σοφίτα ενός σπιτιού για δύο ολόκληρα χρόνια. Εκεί η Άννα καταγράφει στο ημερολόγιό της τις σκέψεις της για την αγάπη, τη ζωή, την ευτυχία. Εκδόθηκε χάρη στον πατέρα της Άννας Φρανκ, Ότο, τον μόνο επιζήσαντα από τη σοφίτα, όταν γύρισε μετά το τέλος του πολέμου στο Άμστερνταμ και ανακάλυψε ότι το ημερολόγιό της είχε περισωθεί. "Ύμνο για τη ζωή" χαρακτηρίζει το έργο η Έφη Γούση που υποδύεται την τραγική έφηβη Γερμανοεβραία (και της μοιάζει εκπληκτικά στη φυσιογνωμία!). "Μέσα από τον ρόλο επικοινωνώ την έννοια της λαχτάρας για ζωή, επιστρέφω στα δεκατρία μου χρόνια, στην εφηβεία, τότε που πέφτεις και σηκώνεσαι την ίδια στιγμή, που νιώθεις ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο, που λες εκείνο το "για πάντα!""
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ εξηγεί: "Προσπάθησα να δώσω στους θεατές την αίσθηση ότι είναι μέσα στο σπίτι και παρακολουθούν τους ήρωες από μια γωνιά και όχι από την απόσταση εβδομήντα χρόνων που μας χωρίζουν από την ιστορία. Το εβραϊκό στοιχείο χρησιμοποιήθηκε τόσο όσο να εντοπίσουμε τις ταυτότητες των ανθρώπων, μη αποκλείοντας η ιστορία να μπορεί να αφορά σήμερα σύγχρονες μειονότητες οι οποίες εκδιώκονται."
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Δημήτρης Μοθωναίος και Βάσια Παναγοπούλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ρέινα Εσκενάζυ
ΣΚΗΝΙΚΑ: Μυρτώ Αναστασοπούλου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κατερίνα Τσακότα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σταμάτης Γιατράκος
ΠΑΙΖΟΥΝ: Έφη Γούση, Στέφανος Κυριακίδης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Βάνα Ραμπότα, Αποστόλης Τότσικας, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Φαλελάκης, Μέλπω Κωστή, Ισιδώρα Δωροπούλου.


ΙNFO: Θέατρο Άνεσις- Θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107488881-2

Πηγή: περιοδικό ΟΚ

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Κατάμεστο το θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ στην πρεμιέρα του έργου «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν»

(Νάνσυ Υφαντίδου,Μαρία Ταρασούδη,Αλεξάνδρα Λαδικού,Βάσια Παναγοπούλου,Γιάννης Αιβάζης,Παύλος Ζώρας)


Και το δελτίο τύπου λέει... "Με άριστες κριτικές και κατάμεστο θέατρο πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» στο κινηματοθέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Ανδρέα Βουτσινά. Το κοινό καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς της παράστασης και έφυγε με τις καλύτερες των εντυπώσεων"... και μακαρι να ειναι έτσι... Εχουμε ανάγκη απο καλό θέατρο.


Νάνσυ Υφαντίδου ,Έλενα Ράπτη
Γιάννης Αϊβάζης με την Νάνσυ Υφαντίδου της PR BIZZ


Χρηστίδης,Μάρθα Αδαμίδου,Άγις Κυνηγόπουλος,Ελένη Μελισσάρη