Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

"Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν" επιστρέφει για 2η χρονιά...


Μετά την περσινή, τεράστια επιτυχία... η θεατρική παράσταση "Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν" επιστρέφει και φέτος! Συνεχίζει, λοιπόν, για 40 μόνο παραστάσεις στην Αθήνα! Θα ακολουθήσει περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεγάλος σταθμός, η Θεσσαλονίκη, με πρεμιέρα τα Χριστούγεννα.


«Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» γράφτηκε το 1893 και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Σω. Αφορά τη σχέση ανάμεσα στην κα Γουόρρεν και την κόρη της, Βίβη.
Δυο γυναίκες - δυο από τις πιο δυνατές προσωπικότητες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, που ερμηνεύουν η Αλεξάνδρα Λαδικού και η Βάσια Παναγοπούλου.
Η Βίβη, μια νέα γυναίκα απόφοιτη και αριστούχος του Πανεπιστημίου του Cambridge, ανακαλύπτει ότι η περιουσία της μητέρας της προέρχεται από το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Αρχικά οι δύο γυναίκες συμφιλιώνονται, αφού η κα Γουόρρεν εξιστορεί τις συνθήκες ανέχειας, οι οποίες την οδήγησαν στην πορνεία. Η σύγκρουση όμως, είναι αναπόφευκτη, όταν αποκαλύπτεται ότι επιχείρηση παραμένει ακόμα σε λειτουργία μια και είναι πολύ επικερδής

Ο Σω θέτει σε αυτό του το έργο μεγάλα ζητήματα: τα κοινωνικά ήθη των καιρών, τη θέση της γυναίκας της μέσης τάξης και την εκμετάλλευση της σ’ ένα κόσμο φτιαγμένο από άντρες για άντρες. Το δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση. Τη διαφθορά του χρήματος σε κάθε κοινωνική μορφή. Την αμφισβήτηση σ’ ένα σύστημα αξιών που εκπορεύεται και καταλήγει πάντα στο χρήμα. Την αμφισβήτηση σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παραπλανά τους νέους ανθρώπους και δεν τους διδάσκει την αληθινή και σκληρή Αλήθεια.

Ο Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω μιλάει προφητικά για όλα. Σε ένα κόσμο, που η λέξη «ηθική» ακούγεται παράξενη, σε μια εποχή αναβρασμού, που οι νέοι άνθρωποι αμφισβητούν το σύστημα αξιών που τους κληρονομείται, κάνουν το έργο αυτό αν και έχουν περάσει εκατό χρόνια από τότε που γράφτηκε, αξεπέραστα σημερινό, με αλήθειες που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να σοκάρουν.

Η τελευταία θεατρική παράσταση του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, Ανδρέα Βουτσινά, «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν», Έχει σκηνοθετηθεί με μια σύγχρονη ματιά, αναλύοντας τη μοναδική σχέση μάνας και κόρης με την δική του «μέθοδο». Η παράσταση δεν τοποθετείται χρονικά, αφήνοντας το χρόνο ανοιχτό για να τονιστεί ότι τα σημεία των καιρών είναι πάντα ίδια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Ανδρέας Βουτσινάς
Μετάφραση : Βάσια Παναγοπούλου - Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνικά: Τίτη Κυριακίδου
Κοστούμια : Βασίλης Ζούλιας
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης) :
Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ρήγας Αξελός, Γιάννης Αϊβάζης, Δημήτρης Γιαννόπουλος.
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη : 7 μμ λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη : 8 μμ λαϊκή απογευματινή
Παρασκευή : 9:15 μμ
Σάββατο : 6:30 μμ και 9:15 μμ
Κυριακή : 8μμ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 20 €
Λαϊκή απογευματινή : 15 €
Νεανικό : 12 €

Άνεσις - θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς
Διεύθυνση: Κηφισίας 14, στάση ΜΕΤΡΟ: Αμπελόκηποι