Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ»
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 13ΟΥ Μ.Χ.ΑΙ.
«Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ», ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΕΣΙΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
Μετά την επιτυχία της παράστασης στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη την θεατρική περίοδο 2009-2010,
φέτος θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ με τους:
Φώτη Σπύρο, Κατερίνα Μάντζιου, Χρήστο Συριώτη, Μανώλη Ιωνά, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Παυλίνα Χαρέλα, Δώρα Σαμψώνα και τον Δημήτρη Παλαιοχωρίτη,

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό παραμύθι και το έκανε θεατρικό έργο για μεγάλους. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος πήρε αυτό το έργο και το ξαναέκανε παραμύθι για παιδιά. Ένα έργο, ύμνος στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη.

Ο κύκλος με την κιμωλία είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές, εγκαταλείπει το μωρό της. Το βρίσκει η υπηρέτρια της και αποφασίζει να το πάρει για να το γλιτώσει από τους διώκτες του. Κυνηγημένη πλέον και αυτή, υποφέρει τα πάνδεινα για να του εξασφαλίσει μια στέγη και λίγο γάλα. Μια αληθινή αγάπη αναπτύσσεται στο παιδί και στην θετή του μητέρα, ώσπου, μετά από χρόνια το καθεστώς αλλάζει και το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιούσιας. Τότε εμφανίζεται η φυσική του μητέρα και το διεκδικεί.. Και ο «ιδιόρρυθμος « δικαστής Ατζακ θα κάνει το πείραμα: Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο μητέρες να το τραβήξουν προς το μέρος τους, πιάνοντας από το ένα χέρι η καθεμιά, και όποια νικούσε θα το έπαιρνε υπό την κηδεμονία της.

Σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, πολλή μουσική, τραγούδια, χορό και με την συμμετοχή των παιδιών, περνούν με ευχάριστο τρόπο αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα που πιστεύουμε πως είναι τα μόνα αντίδοτα σε έναν κόσμο βίας, ατομισμού, και λατρείας του κέρδους.

Συντελεστές:
Γιάννης Καλατζόπουλος (σκηνοθεσία), Δημήτρης Λέκκας (Μουσική),
Βαλεντίνο Βαλάσης (Σκηνικά-Κοστούμια), Παυλίνα Χαρέλα (Βοηθός σκηνοθέτη).
Πληροφορίες παράστασης
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 11.30 και 15.00 Τιμή εισιτηρίου: 12€ και 10€ (ομαδικό)
Διάρκεια παράστασης: 1.30
Χώρος: Άνεσις - Θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, Κηφισίας 14 
στάση ΜΕΤΡΟ: Πανόρμου & Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 2107488881-2
Email:
info@theatrosofouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου